divendres, 21 de juny del 2013

Activitat 8: "Un lugar para quedarse"


Avui a classe hem vist "Un lugar donde quedarse", pel.lícula dirigida per Sam Mendes, el mateix director de la famosa pel.lícula "American Beauty". Aquest llargmetratge tracta d' una parella la qual la dona està embarassada i sembla que cerquin un lloc que els ofereixi un futur millor tant per a ells com per al seu futur nadó. Desprès de visitar bastants familiars mitjançant els quals l' autor fa una crítica a la societat mostrant el seu costat més obscur. La parella decideix tornar a casa on va néixer ella i centrar-se en la seva pròpia família i no en les famílies dels seus éssers estimats.
Al llarg d' aquesta pel.lícula, hem vist models familiars semblants (famílies tradicionals) però amb formes de pensar molt diferents. També hem pogut veure com davant un mateix fet, uns personatges expressen unes emocions i els protagonistes tenen una altra forma de pensar que els condueix a tenir unes emocions distintes.
Quan jo he vist la pel.lícula al vore rodar aquesta parella per diferents estats dels Estats Units de Amèrica em va fer recordar el que havia escoltat sobre la "síndrome del motxilero", que es refereix a aquelles persones que desprès de passar una mala temporada agafen la motxilla i viatgen a un altre lloc per sentir-se millor. Al estar en un altre racó del món que no és ca seva, es segueixen sentint igual de malament com si s' haguessin emportat els seus problemes dins de la motxilla. Aquesta parella en canvi, aprofità el viatge per a reflexionar i per veure de primera mà, que moltes vegades idealitzem altres vides que no són les que realment voldríem per a nosaltres mateixos.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada