divendres, 21 de juny del 2013

Activitat 3: Que entenem per emoció?

Quan se' ns ha plantejat aquesta qüestió a classe, en un primer moment creia que ho tenia ben clar. Ara be, una vegada les meves companyes i jo hem començat a fer aportacions personals sobre aquest concepte, me n' he adonat que la paraula emoció es pot confondre sovint amb sensació i sentiment. Així, per contestar a la pregunta del títol d' aquesta entrada, narraré una petita història per tal de diferenciar tots tres conceptes:
Un dimarts qualsevol, en Joan, un jove amb edat de casar-se va al mercat per comprar quatre verdures que li manquen per preparar el sopar al seu convidat: el seu amic Jaume. En Joan no sol anar a comprar gaire sovint ja que tampoc li agrada massa cuinar. Distraigut, mentres fa un amac de triar quatre pestenagues, aixeca el cap i sent una veu dolça i femenina que li ofereix ajuda. En Joan aixeca el cap enmaravellat per aquella veu i es queda embabat mirant aquella noia sense poder ni tan se vol contestar-li (sensació). En Joan en aquell moment que la va vore i la va sentir, va experimentar una mena d' atracció molt especial. Mitjançant els seus sentits, va rebre una informació, el seu cervell la va processar i de cop i volta, es sentí alegre i nerviós.(emoció) Aquest darrer detall es denotava pel color de les seves galtes. Aquell dia en Joan es va sentir tan be que s' acostumà a comprar dia si i dia també per tal de vore a aquella dependenta que li va treure els colors el dia que la va conèixer. Poc a poc en Joan va engatussar la Carme, que era el nom d' aquella venedora, fins que la va portar a sopar i començaren així una història d' amor (sentiment).

Llegint aquesta història, ens podem fer la idea de que una sensació és la reacció física que et provoca algun succés del teu voltant. Aquesta sensació pot arribar a provocar una emoció, i la mateixa emoció et pot portar a un estat anímic permanent que es defineix en sentiment.

La definició d' emoció que vàrem vore a classe fou la següent: Alteració de l' ànime/afecte de forma inconscient, intensa i de poca durada malgrat que variable; agradable o desagradable, que va acompanyada de certa aletració fisiològica i es causant del sentiment.
o amor
http://www.flickr.com/photos/ddacal/1752589205/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada